Brandstoffen Dejap kiest voor Ecofillco

Geschreven op 31/06/2017

 

In de jaren 70 start Jean-Pierre De Jans zijn handel in butaan, propaan, en LPG in Machelen-Zulte. Een bloeiende zaak, maar zijn zoon Piet heeft geen interesse in gas.

Hij is er van overtuigd dat de toekomst ligt in huisbrandolie. Hij richt zich dan ook tot de distributie van gasolie voor verwarming.

In 1995 richt hij samen met zijn echtgenote bvba Brandstoffen Dejap op en bouwt zijn eigen tankstation onder de merknaam Total.

In maart 2017 wordt er gestart met de bouw van een CNG-station, in samenwerking met Ecofillco.
Eind juni 2017 is dit zelf volledig operationeel en kan er aardgas getankt worden, met auto's en zelfs vrachtwagens.

 

Bron: artikel in magazine Brandstoffen

 

 

 

Station 'Verko' Dendermonde

Geschreven op 01/04/2017

 

Het CNG-vulstation dat afvalintercommunale Verko sinds maart 2017 in gebruik nam op haar bedrijfssite in Appels is via een badgesysteem voortaan ook toegankelijk voor voertuigen van de aangesloten gemeenten. Het OCMW van Dendermonde en de gemeente Wichelen maken als eerste gebruik van deze nieuwe betaalbare dienstverlening in de regio Dendermonde-Wetteren.

 

Het CNG-verhaal bij Verko is nog niet ten einde. Omdat de afvalintercommunale streeft naar minder afval en vervuiling volgen nog meer investeringen om het wagenpark uit te rusten met voertuigen die gebruik maken van milieuvriendelijke brandstoffen. Voorzitter Dirk Abbeloos verklaart: “Tegen eind 2018 zullen vijftien voertuigen van Verko op aardgas rijden, met name elf grote huisvuilwagens, een kleine huisvuilwagen voor onder andere het opkuisen van glasbolsites, een containerwagen met kraan, een bakwagen voor de kringloopwinkel en een bakwagen voor de inzameling van sluikstort.

 

 

Bron: http://www.dds-verko.be

 

Intercommunale ‘IMOG’ Harelbeke

Geschreven op 06/10/215

 

Op 2 oktober 2015 vond de officiële indienststelling plaats van de CNG-tankinstallatie op de Imog-site in Harelbeke. De bouw van deze installatie past in het concept rond het verminderen van de uitstoot bij de huis-aan-huis inzameling van afval. Maar Imog bouwt ook mee aan uw toekomst.

Niet alleen het eigen wagenpark zal “groener” rijden, ook de CNG-voertuigen van particulieren

en van stedelijke en gemeentelijke diensten kunnen aan de nieuwe installatie

volgetankt worden.

 

Bron: www.aardgasrijder.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek ons :

Kerkstraat 131,

8570 Anzegem

Bel ons

056 72 06 24

© Ecofillco • www.delruecom.be